ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΛΣΟΥΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ)

sylogos-safans

Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ) ιδρύθηκε το 2001 έχοντας την χαρακτηριστική πορτοκαλί φανέλα με σήμα ένα δέντρο, από μια παρέα είκοσι δρομέων και περιπατητών (θαμώνων του άλσους). Έκτοτε υποστηρίζεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή η οποία του παραχώρησε γραφείο εντός του άλσους.

Πρόκειται για σύλλογο αθλουμένων χωρίς να στοχεύει στην ανάδειξη αθλητών. Αθλούμενος για τον Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. θεωρείται εκτός του δρομέα και ο περιπατητής, ο άνθρωπος που ανακαλύπτει στο περπάτημα τα ψυχικά και σωματικά οφέλη της αερόβιας άσκησης.

Ο σύλλογος με αφορμή αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα διοργανώνει εκδρομές για τη συμμετοχή των μελών του. Δρομείς του συλλόγου συμμετέχουν και σε αγώνες στο εξωτερικό.

Το 2007 ο Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. αναδείχθηκε «Σύλλογος της χρονιάς» στο χώρο των συλλόγων μαζικού αθλητισμού – η  βράβευση αυτή έγινε από τον ιστορικότερο και παλαιότερο σύλλογο της Αθήνας, το Σ.Δ.Υ.Α.

Το 2008 πήρε την 3η θέση στην ομαδική βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ για την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας και τα έτη 2012 και 2013 την 1η θέση.

Το ελληνικό καλεντάρι από το Μάιο του 2005, συμπληρώνεται με τον αγώνα του Γύρου της Νέας Σμύρνης (7,5 km) με συνδιοργανωτές τον Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. και τον Δήμο Νέας Σμύρνης (μέσω του Ο.Ν.Α.).

Ο σύλλογος διατηρεί και ένα κοινωνικό προφίλ. Με σεβασμό, υπευθυνότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο στηρίζει έμπρακτα άπορους συμπολίτες μας παρέχοντας τρόφιμα σε συσσίτια με συνεισφορά του συλλόγου και των μελών του. Επίσης διατηρεί τράπεζα αίματος για τα μέλη του με εθελοντική αιμοδοσία δυο φορές το χρόνο.

Μετά τις αρχαιρεσίες του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. που διεξήχθησαν στις 28/11/21 στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, προέκυψε νέο 7μελές Δ.Σ. με την παρακάτω σύνθεση:

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
ΣΑΦΑΝΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Σύλλογος διατηρεί τον υπ’ αριθμόν 5093-070270-613 λογαριασμό με ΙΒΑΝ: GR 7201720930005093070270613 στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου μπορείτε να πληρώνετε την συνδρομή σας ή την εγγραφή σας στις ομαδικές συμμετοχές του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. διαφόρων επίσημων αθλητικών δραστηριοτήτων.
Η κατάθεση που γίνεται με εντολή μέσω άλλης τράπεζας, σας επιβαρύνει με έξοδα εμβάσματος.

safans

ΤΟ ΑΛΣΟΣ

Τρίτη 19:00 – 20:30 πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης

Σάββατο 8:00 – 9:30 διαλειμματική προπόνηση 

(οι ώρες ενδέχεται να μεταβάλλονται)

Το ωράριο λειτουργίας του Άλσους είναι:

Χειμερινό: 6:00 – 22:00

Θερινό: 6:00 – 23:00

Το ωράριο λειτουργίας γραφείου:

Τρίτη και Σάββατο τις ώρες των προπονήσεων (καλό είναι να προηγηθεί τηλ. επικοινωνία)

Ο χώρος που φιλοξενεί το γραφείο του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. και αποτελεί τον χώρο άθλησης των μελών του είναι το Άλσος Νέας Σμύρνης με έκταση 50.000 τ.μ.

To άλσος ήταν το πρώτο έργο στον οικισμό το 1924. Ο χώρος, πριν από την εγκατάσταση των προσφύγων ήταν φυτεμένος με αμυγδαλιές και ευκαλύπτους με δύο μεγάλα ρέματα.

Το 1926 ο χώρος χωρίστηκε με συρματόπλεγμα και άρχισε η φύτευσή του βάσει σχεδίου που είχε συνταχθεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Στο χώρο του Άλσους υπάρχει παιδική χαρά και περιμετρικοί διάδρομοι που χρησιμοποιούνται για περπάτημα και τρέξιμο από δρομείς και περιπατητές του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. αλλά και από αθλητές σωματείων της πόλης.

Το άλσος διαθέτει κυλικείο, υπαίθριο θέατρο και υπαίθριο σκάκι.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ